Αλέξης Σαββόπουλος

Τι καθορίζει τις μεταγραφές που θα κάνει ο Άρης

Ο Άλεξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρης.

Από ότι φαίνεται ο ΑΡΗΣ θα πάει στην Ξάνθη για να κάνει ποδαρικό στο 2019 δίχως κάποιον καινούργιο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Ατυχία, αστοχία, έλλειψη χρημάτων θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος; Ίσως μια μικρή ατυχία στην περίπτωση του Αλφόνς που ήταν έτοιμος να ανέβει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη αλλά έφυγε ο προπονητής της Ντιζόν.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Έχω την εντύπωση ότι ο Άρης καθυστερεί την ενίσχυσή του γιατί δεν θέλει απλά να πάρει για να πάρει. Να πει ότι έκανε μεταγραφές για τα μάτια του κόσμου και για να ικανοποιήσει τη λαϊκή απαίτηση. Θέλει να πάρει παίκτες που θα έρθουν για να… μείνουν. Με ορίζοντα καλοκαιριού δηλαδή που θα εντάσσονται στο γενικότερο πλάνο ποιοτικής αναβάθμισης του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Φυσικά θα ταιριάζουν και στα θέλω του Σάββα Παντελίδη που ζήτησε 2-3 συγκεκριμένα πραγματάκια. Περισσότερη ταχύτητα, αθλητικότητα που λείπει και καλύτερη ανασταλτική ικανότητα. Αν έρθουν και μια ώρα αρχύτερα τώρα, ακόμη το καλύτερο για τον προπονητή που έχει μείνει με δυο στόπερ. Το σημαντικότερο είναι όμως όταν έρθουν να «κουμπώσουν» άμεσα με το σύνολο.

Ο Άρης, κακά τα ψέματα δεν έχει το παχυλό πορτοφόλι που θα το ανοίξει και θα μοιράσει απλόχερα χρήματα στην αγορά. Επομένως οφείλει να… παίξει έξυπνα, όπως έκανε σε μεγάλο βαθμό και το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας τη γνωστή συνταγή για να προσελκύσει ποδοσφαιριστές. Ήδη είναι μια ανάσα από δυο πολύ σημαντικούς παίκτες, όχι με ορίζοντα εξαμήνου. Παράλληλα ήδη δουλεύει και για το καλοκαίρι. Εκεί που ίσως υπάρξει πρόβλημα είναι στο κεντρικό αμυντικό γιατί η ανάγκη προέκυψε αίφνης και το σκάουτινγκ ήταν… κομματάκι απροετοίμαστο.

Μέχρι να έρθουν οι καινούργιοι παίκτες, οι κίτρινοι κατάφεραν να απαλλαγούν από τρία βαρίδια και να εξοικονομήσουν ένα σεβαστό ποσό. Του Μάβραϊ προέκυψε στην πορεία, των Κολάσο και Ναζλίδη ήταν στο πλάνο αποσυμφόρησης του ρόστερ. Από τον διεθνή Αλβανό ο Άρης έβγαλε και όφελος που θα το χρησιμοποιήσει στις μεταγραφές, ενώ από τους άλλους δυο γλίτωσε τουλάχιστον 150-160 χιλιάδες ευρώ. Εφόσον φύγουν και 2-3 ακόμη που όμως έχουν μικρότερα συμβόλαια θα έχει υλοποιηθεί στο απόλυτο ο σχεδιασμός.

Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Ο Σάββας Παντελίδης προσδοκά και σε κάποιες εσωτερικές μεταγραφές. Την αγωνιστική… ανάσταση δηλαδή ποδοσφαιριστών που για διάφορους λόγους εξαφανίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια του 2018. Για την παρατεταμένη κάμψη του Ματέο Γκαρσία μια απάντηση είναι το άκομψο πρέσινγκ του Πάκο Ερέρα στον παίκτη από την στιγμή που ο τελευταίος έφυγε από τον Άρη και πήγε στην Λας Πάλμας. Τον τρέλαναν τον «μικρό», του… χάλασαν το μυαλό με συνέπεια να επηρεαστεί και αγωνιστικά. Αν ξυπνήσει αυτός, από κοντά και ο Μπρούνο Γκάμα, ο Μπάσα κάνει παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό και βρεθεί μια ισορροπία, μαζί με τις προσθήκες που θα γίνουν, η εικόνα του Άρη μπορεί να βελτιωθεί και η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να επανέλθει η ηρεμία και να ξαναζεσταθεί το «παγωμένο» ακόμη κοινό από την σφαλιάρα του κυπέλλου.

ΥΓ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ποντάρει πολλά στο ταξίδι του στην Κίνα όπου θα παραστεί στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στην Σανγκάη. Έχει δουλέψει πολύ για αυτό και η επιτυχία του ή όχι θα επηρεάσει εμμέσως και τον Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x